Vakolható tokos alumínium redőny

Leírás

 

A redőnytok alumínium öntvényből készült úgynevezett 20°-os tokvégre szegecselt festett alumínium lemez. Színe fehér, de ez beépítés után a falszerkezet része lesz, tehát nem látszik. A kilátszódó részei: a fedél, a vakolósín (alap esetben fehér színű). A redőnyhenger a tokvégben lévő csapra helyezett csapágyon pörög. A csapágy fémből készült, de tűrései nagyobbak az általánosan használt csapágyaknál. A redőnytok magasabban van elhelyezve az ablaknál, így érhető el az, hogy a tok ne lógjon bele az ablakba. A nyílászárók magassága szabja meg a redőnytok méretét. A tokméret 13,8–20,5 cm-ig terjedhet. A redőnyt függőlegesen megvezető sínek 53×22 mm-esek, alumíniumból készültek (színük harmonizál a tok színével), a palást ennek közepében fut, a nyílászárótól kb. 1-1,2 cm-re. A lefutók és a palást között nincs közvetlen kapcsolat, mert a lefutóban hosszában kefe-szerű betét van, így erősebb szélben is, az összeütődésük szinte hangtalan lesz. A palást nem szorulhat a lefutóban (lötyögnie kell!), mert a működése akadályozása esetén a betét megáll, és csak kézi rásegítéssel mozog. A redőny palást alumínium lemezből, hengerezési eljárással, készült PUR-hab töltésű arriterezett alumínium redőnyléc. Az egyes elemek oldalirányú elcsúszását az oldalról beütött és tűző kapoccsal rögzített dugók akadályozzák meg. A nagyobb biztonság érdekében minden alumínium palásttal szerelt redőnyünk rugóacélból készült akasztóval csatlakozik a fém hengerhez, mely teljes leengedés esetén feltolás elleni biztonságot nyújt. A redőnyléc színe minél világosabb annál nagyobb védelmet nyújt a felmelegedés ellen. Alapszíneink ezért is a fehér, az elefántcsont, a világos és sötét bézs, valamint az ezüst, hiszen a nap sugárzása a sötét anyagokat jobban fel tudja melegíteni. A redőny működtetése az ablakon átvezetett heveder vagy kötél húzásával, illetve engedésével történik. A redőnytokból kilógó kezelő az ablakon átfúrt lyukon megy be a lakásba. A furatot a belső oldalon görgő takarja, mely egyben a gurtnit vezeti meg. A gurtni legtöbbször rugós automata dobozban csévélődik fel, ennek használata kíméli a gurtnit. Más esetekben ún. békazár, vagy feltolós rögzítő állítja meg a gurtnit a kívánt helyen. Ezeknek a használata, mindig úgy történjen, hogy a gurtnit a redőny álló helyzetében feszítés nélkül húzzuk át rajtuk, ellenkező esetben a gurtni erőteljesen kopni kezd.A redőnytok és a lefutók általában barna illetve fehér színűek, de a palást színével harmonizáló RAL szín választása esetén, választható 11-féle színből színminta alapján.Ennél a fajta redőnynél kérhető a tokszerkezet (tok, tokvég, lefutó, záróléc) egyedi – RAL színskálán kiválasztott – színre festése. A színezés porszórásos eljárással készül.

A redőny működtetése: A lakásba bevezetett heveder húzásával, illetve engedésével tudjuk le-, illetve fel húzni a palástot. A teljes zárás érdekében, a leérkezés pillanatában egy erősebb ejtést kell végrehajtani, hogy a legmagasabban lévő redőnylécek is tökéletesen összezárjanak, de a palást felső nem perforált elemei ezt a hibát általában kiküszöbölik. A külső könyöklő ferdesége esetén azonban a palást nem tud tökéletesen összezárni. Felhúzásnál ügyelni kell arra, hogy a hevedert változó erővel kell húzni, a kezdetben erős húzást mérsékelni kell a végére, mert a redőny ütközők erőteljes rántás estén letörhetnek, és ez után a palást nem húzható fel teljesen, kb. 15 cm-re megáll a felső végállás előtt. A heveder a redőny leengedésénél az automatadobozból az ablakra merőlegesen húzható ki, más irányú erőteljes húzás az automatadoboz károsodásához vezet. Felhúzásnál nincs más dolgunk, mint lassan engedni a hevedert betekeredni az automatába. Nagy súlyú redőnyöknél fordulhat elő, hogy az automatadoboz, nem fogja meg a gurtnit közbenső helyzetben, ez az előbb taglalt kezelés következménye.

*A szerelés helyétől függően, illetve 10 m2 alatti rendelés esetén kiszállási díjat számíthatunk fel! Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!Redőnyök esetén minimálisan fizetendő 1,3 m2/db.

Nálunk az, elégedett vásárló a legjobb vásárló! Azért dolgozunk, hogy nálunk elégedett legyen!