Hőszigetelt kombi műanyag redőny

Alulcsapott, 20°, vagy koporsó alakú, alumínium tokvégre szegecselt Lindab lemezes tok. Csapágyakon futó henger, gumi- vagy kefe betétes műanyag lefutó, habosított PVC töltésű, csíkos műanyag redőnypalást erősített kefézett műanyag záróléccel. 

Leírás

A redőnytok rozsdamentes anyagból készült alul csapott, 20°-os vagy koporsó formájú tokvégre szegecselt lemez. Színe fehér vagy RAL 8019-os barna színű. A fém redőnyhenger a tokvégben lévő csapra helyezett csapágyon pörög. A csapágy fémből készült, de tűrései nagyobbak az általánosan használt csapágyaknál. A Lindab lemezből készült redőnytokok nem hajlamosak a rozsdásodásra. A redőnyt függőlegesen megvezető sínek 53×22 mm-esek, műanyagból készülnek (színük harmonizál a tok színével), a palást ennek közepében fut, a nyílászárótól kb. 1-1,2 cm-re. A lefutók és a palást között nincs közvetlen kapcsolat, mert a lefutóban hosszában ‘Y’ formájú gumi, vagy kefe betét van, így erősebb szélben is, az összeütődésük szinte hangtalan lesz. A palást nem szorulhat a lefutóban (lötyögnie kell!), mert a működése akadályozása esetén a betét megáll, és csak kézi rásegítéssel mozog. A redőny palást, német típusú, fedett, műanyag redőnylécből készül, hang- és hőszigetelő béléssel, melynek hatásfoka jobb, mint az alumínium redőnyöké. A redőnyléc ellenáll az időjárásnak élettartama kb. 10-15 év, mely ennél sokkal több is lehet, gondos kezelés esetén. A redőnyléc csak fehér színben készül. A redőny elemek hosszirányban vannak összeillesztve. A redőny működtetése az ablakon átvezetett heveder vagy kötél húzásával, illetve engedésével történik. A redőnytokból kilógó kezelő az ablakon átfúrt lyukon megy be a lakásba. A furatot a belső oldalon görgő takarja, mely egyben a gurtnit vezeti meg. A gurtni legtöbbször rugós automata dobozban csévélődik fel, ennek használata kíméli a gurtnit. Más esetekben ún. békazár, vagy feltolós rögzítő állítja meg a gurtnit a kívánt helyen. Ezeknek a használata, mindig úgy történjen, hogy a gurtnit a redőny álló helyzetében feszítés nélkül húzzuk át rajtuk, ellenkező esetben a gurtni erőteljesen kopni kezd.A redőnytok és a lefutók mindig barna illetve fehér színűek, a palást színe fehér.Ennél a fajta redőnynél kérhető alumínium lefutó, és záróléc, mert ezzel elérhető a tokszerkezet (tok, tokvég, lefutó, záróléc) egyedi – RAL színskálán kiválasztott – színre festése. A színezés porszórásos eljárással készül.

A redőny működtetése: A lakásba bevezetett heveder húzásával, illetve engedésével tudjuk le-, illetve fel húzni a palástot. A teljes zárás érdekében, a leérkezés pillanatában egy erősebb ejtést kell végrehajtani, hogy a legmagasabban lévő redőnylécek is tökéletesen összezárjanak, de a palást felső nem perforált elemei ezt a hibát általában kiküszöbölik. A külső könyöklő ferdesége esetén azonban a palást nem tud tökéletesen összezárni. Felhúzásnál ügyelni kell arra, hogy a hevedert változó erővel kell húzni, a kezdetben erős húzást mérsékelni kell a végére, mert a redőny ütközők erőteljes rántás estén letörhetnek, és ez után a palást nem húzható fel teljesen, kb. 15 cm-re megáll a felső végállás előtt. A heveder a redőny leengedésénél az automatadobozból az ablakra merőlegesen húzható ki, más irányú erőteljes húzás az automatadoboz károsodásához vezet. Felhúzásnál nincs más dolgunk, mint lassan engedni a hevedert betekeredni az automatába. Nagy súlyú redőnyöknél fordulhat elő, hogy az automatadoboz, nem fogja meg a gurtnit közbenső helyzetben, ez az előbb taglalt kezelés következménye.

*A szerelés helyétől függően, illetve 10 m2 alatti rendelés esetén kiszállási díjat számíthatunk fel! Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Nálunk az, elégedett vásárló a legjobb vásárló! Azért dolgozunk, hogy nálunk elégedett legyen!