Automatizálás

Az árnyékolók automatizálásának több fokozata van.

  1. Amikor a kézi működtető (gurtni, zsinór, vagy hajtókar) beszerelhetősége a helyi adottságok miatt nehézkes, vagy egyáltalán nem lehetséges.
  2.  Amikor az árnyékolók közül csak a nagyobb méretű, és ezáltal kézi erővel nehezebben működtethetőeket szeretnénk motorizálni.
  3.  Amikor az összes beépítendő árnyékolót motorral szeretnénk vezérelni.Minden előbb említett igényre több megoldást is kínálunk, több beszállítótól, de általunk elsősorban ajánlott gyártó és forgalmazó a SOMFY Kft.Termékeikkel minden igényt prémium minőségben ki tudunk elégíteni, és a több éves együttműködés alatt eladott több száz motor is ezt bizonyítja.A fentebb említett kategóriákat és a helyi adottságokat figyelembe véve ezen motor és vezérlés típusokból lehet válogatni:

Fali kapcsolóra köthető ún. négyvezetékes motorok, amelyek AC230V-ról működnek, de két darab fázis bemenettel rendelkeznek. Ha ez egyik fázis bementre kapcsoljuk a fázist, akkor elindul az egyik irányba, ha a másik bemenetre, akkor a másik irányba. Általában nem jó egy kapcsolóról több motort irányítani. Ezen típusok között beszélhetünk még mechanikus, elektronikus, vagy automata végállás-beállítású illetve akadály és nyomatékérzékelős motorokról. (SOMFY ILMO)

Rádiós vevővel rendelkező motorok, melyek szintén AC230V-ról működnek, (fixen rá kell kötni a tápfeszültséget), és a motor vezérléséhez szükséges parancsokat rádiós távirányítóról kapja. Ezen típusok között is beszélhetünk még mechanikus, elektronikus, vagy automata végállás-beállítású illetve akadály és nyomatékérzékelős motorokról. (SOMFY RTS, SOMFY OXIMO)

Rádiós vevővel rendelkező motorok, melyek abban különböznek az előbbitől, hogy vezérelhetőségük egy internetre is csatlakozó egységről és rádiós távirányítóról egyaránt biztosított. Ezek a típusok, már mindig akadály és nyomatékérzékelővel vannak ellátva. Hiba esetén a motor megáll, ezzel megakadályozva a szerkezet sérülését. (SOMFY OXIMO)

Az összes típusú motor vezérelhető, még különböző érzékelőkről, illetve egyéb más rendszerektől érkező utasítások szerint pl.: riasztó, kamerarendszer stb.

Becker

Elero

Revolution system

Smart home

Somfy

Nálunk az, elégedett vásárló a legjobb vásárló! Azért dolgozunk, hogy nálunk elégedett legyen!