Automatizálás

Az árnyékolók automatizálásának több fokozata van.

  1. Amikor a kézi működtető (gurtni, zsinór, vagy hajtókar) beszerelhetősége a helyi adottságok miatt nehézkes, vagy egyáltalán nem lehetséges.
  2.  Amikor az árnyékolók közül csak a nagyobb méretű, és ezáltal kézi erővel nehezebben működtethetőeket szeretnénk motorizálni.
  3.  Amikor az összes beépítendő árnyékolót motorral szeretnénk vezérelni.
Bővebben >>

Minden előbb említett igényre több megoldást is kínálunk, több beszállítótól, de általunk elsősorban ajánlott gyártó és forgalmazó a SOMFY Kft.

Termékeikkel minden igényt prémium minőségben ki tudunk elégíteni, és a több éves együttműködés alatt eladott több száz motor is ezt bizonyítja.

A fentebb említett kategóriákat és a helyi adottságokat figyelembe véve ezen motor és vezérlés típusokból lehet válogatni:

  • Fali kapcsolóra köthető ún. négyvezetékes motorok, amelyek AC230V-ról működnek, de két darab fázis bemenettel rendelkeznek. Ha ez egyik fázis bementre kapcsoljuk a fázist, akkor elindul az egyik irányba, ha a másik bemenetre, akkor a másik irányba. Általában nem jó egy kapcsolóról több motort irányítani. Ezen típusok között beszélhetünk még mechanikus, elektronikus, vagy automata végállás-beállítású illetve akadály és nyomatékérzékelős motorokról. (SOMFY ILMO)
  • Rádiós vevővel rendelkező motorok, melyek szintén AC230V-ról működnek, (fixen rá kell kötni a tápfeszültséget), és a motor vezérléséhez szükséges parancsokat rádiós távirányítóról kapja. Ezen típusok között is beszélhetünk még mechanikus, elektronikus, vagy automata végállás-beállítású illetve akadály és nyomatékérzékelős motorokról. (SOMFY RTS, SOMFY OXIMO)
  • Rádiós vevővel rendelkező motorok, melyek abban különböznek az előbbitől, hogy vezérelhetőségük egy internetre is csatlakozó egységről és rádiós távirányítóról egyaránt biztosított. Ezek a típusok, már mindig akadály és nyomatékérzékelővel vannak ellátva. Hiba esetén a motor megáll, ezzel megakadályozva a szerkezet sérülését. (SOMFY OXIMO)
  • Az összes típusú motor vezérelhető, még különböző érzékelőkről, illetve egyéb más rendszerektől érkező utasítások szerint pl.: riasztó, kamerarendszer stb.

Összesen 5 találat